22 Aralık 2014 Pazartesi

Yerli Malı Haftası....

 
Bu hafta kızımın kreşinden yerli malı haftası için sepet hazırlanmamız istendi. Tabii ister istemez benim aklıma kendi yerli malı haftası kutlamalarım geldi. Siyah önlükler, beyaz yakalar koyu kahve kullanılmaktan üzerine yazı yazılmaktan bitap düşmüş sıralar, karşımızda kocaman koyu yeşil tahtamız ve tebeşirler....Yıllar nasılda geldi geçti. Duygulanmamak elde değil. Hatırlıyorum ben hiç sepet hazırlamamıştım ama annemin hazırladığı kuruyemiş ve meyveyi okula götürmüştüm. O yıllarda bu kadar özenilmiyordu veya bizim evde çok ehemmiyet verilmiyordu.
Her neyse bu görev bize verildikten sonra hastanede arkadaşlara sordum siz ne yapardınız diye onlarda annelerinin kek, kurabiye ve börek yapıp götürdüklerini söylediler.
 
 
 Fikir hoşuma gitti hazır yeni yıl üstü şöyle bol zencefilli, tarçınlı ve çocukların hoşuna gidebilecek adam kurabiyelerden yapmaya karar verdim. 
 
 
Bir kere İdil bayıldı. Çalışan anne olmak zor. Çocuk hep size ihtiyaç duyuyor. Bu sepet olayı sayesinde birlikte çok güzel vakit geçirdik.
 
 
 
Küçük poşetler aldım, kurabiyelerimizi, kuruyemişlerimizi ve meyvalarımızı kırmızı kurdelelerimizi ve hazır kağıtlarımızla süsledik.
 
 
Ertesi gün sevgili okul müdürümüz Demet Hanım bütün çocukların balerin kurabiyenin peşinde olduğunu söyleyince çok mutlu oldum.
 
Kurabiyelerin tarifini zevkle takip ettiğim kitchen in red sitesinden aldım. Yalnız orada ki ölçüden biraz daha fazla un kullandım. Çok teşekkür ederim Pınar hanım sayenizde bir çok çocuk mutlu olmuş.
 
Kurabiyelerin üzerindeki çizimleri gıda kalemi ile yaptım. Asıl bence çocukların o çizimler hoşlarına gitti.
 
 
 
 
 
Tabii iki ölçü yapınca kurabiyelerden bir miktar ev ahalisi de nasiplendi. Eh şu sıralar evde kırmızı hakimken instagramda zevkle takip ettiğim @zencefilindükkanından aldığım teneke kutular tam oldu.
 
 
Güzel günler geçirmeniz dileğiyle çok sevgiyle kalın....
 
 
 
 
 
 

15 yorum:

  1. Ne güzel düşünmüşsün Aygüncüğüm tabii bayılır çocuklar.
    Çalışan annenin işi zor ama sen maşallah her işin altından kalkıyorsun. Bizim annelerimiz çalışmazdı ama ben de kuru incir , ceviz , fındık falan götürürdüm okula. Oğluma da işin kolayına kaçıyor bol kakaolu kek yapıp yolluyordum. Diyorum ya senin maşallahın var.
    Öpüyorum canım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilguncum vallahi bende ucuucuna idare ediyorum aslında hep kendimi yarım hissediyorum bide bizim su site işi var hep aklımızda ne yapacaksın ışte hayat devam ediyor ve çocuklara yansitmamak lazim biliyorsun.....

      Sil
  2. Sunumlar çok güzel olmuş, eminim çok da lezzetlidirler, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, vallahi herhalde lezzetliydiler okul hocamiz cocuklarin cok begendigini soyledi. Bu tarifi denemeye deger:)

      Sil
  3. ellerine sağlık Aygüncüm, ne güzel çocukları mutlu etmek:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simincim çok teşekkür ederim hayatım senin kadar olmasa da bizde de ufak tefek şeyler yaratmaya uğraşıyoruz;)

      Sil
  4. tam çocukların gözüne ve midesine hitap edecek kurabiyeler olmuş.ben de küçükken yerli malı haftalarına bayılırdım.annem kek poğaça meyve vs. koyardı herkesin annesi farklı yiyecekler yapardı hep beraber yerdik. ben o zamanda cok severdim kalabalıkla yemek yemeyi.heralde cok lezzetli olmalarının ve çok keyif almamın en buyuk sebebi oydu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esra' cım aslında düşününce pek memlekette yerli malı bir şey kalmadı ama en azından o ruhu çocuklara vermek önemli. Birde anlaşılan gerçekten güzel bir anı olarak kalıyor. Adetleri devam ettirmek kültür için önemli değil mi:)

      Sil
  5. Çok hoş olmuş sunumlarınız ama ben en çok sunumların hazırlandığı mutfağı merak ediyorum nasıl dekore ettiniz :D diye yeniden dönmenize çok sevindik bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunumlar icin tesekkuler aslinda iyi ki hatirlattiniz gercekten fotograflamistim aslinda mutfagi en kisa zamanda yayinlayacagim soz:)

      Sil
  6. Cok hoşuma gitti. Bu kurabiyeleri cok severim ve özellikle kışın harika oluyor. Ellerine sağlık ve ayrıca sunumun cok guzel... Suan yeni evliyim ama ilerde kısmet olursa cocuklarıma bunları bende sunmak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim. İnşallah sizde güzel günlerde çocuklarınıza mis gibi kokan kurabiyeler hazırlarsınız....

      Sil
  7. Sevgili Aygün Hanım,

    Dönüşleriniz muhteşem oluyor. Yerli Malı haftasıyla çocukluğuma gittim. Annem 3 çocuk için ne yapacağını şaşırırdı. Çünkü en güzel şeyleri biz götürmeliydik. Sanki, kimin ne getirdiği söylenirdi de. Getirdiklerimiz kapışılırsa belli etmeden Annemiz yaptı derdik. Yeni yıl dilek listenize ben de katılıyorum. İnşallah herkesin istekleri yeni yılda gerçekleşir. Bu kadar yorucu mesleğe , çocuğa ve ev işlerine rağmen ortaya çıkan şeyleri görünce Annenizin dediği gibi Allah nazarlardan saklasın. Güzel yuvanızda Aileniz ile birlikte sağlık, mutluluk, sevgi ve başarı dolu bir yıl geçirmenizi dilerim. Sevgiyle ve sevdiklerinizle .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznur Hanım merhabalar öncelikle çok geç geri döndüğüm için beni affedin çünkü gerçekten fark etmemiştim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah hepimize sağlık, mutluluk huzur versin. En kısa zamanda tekrar görüşme dileğiyle...

      Sil
  8. Öznur Hanım merhabalar öncelikle çok geç geri döndüğüm için beni affedin çünkü gerçekten fark etmemiştim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah hepimize sağlık, mutluluk huzur versin. En kısa zamanda tekrar görüşme dileğiyle...

    YanıtlaSil


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones