29 Temmuz 2014 Salı

Romantik bir banyo



Merhabalar

Öncelikle herkesin mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum, tüm dünyaya barış diliyorum umarım çocuklarımıza güzel bir dünya bırakabiliriz.




Hani derler ya çok istek aldı diye gerçekten öyle oldu en çok dekorasyon fikirleri istedi canım dostlarım.

Bundan 1 yıl kadar önce hep hayalimiz olan bahçeli müstakil bir eve taşınma hayalimiz şükürler olsun ki gerçek oldu. Ev natamamdı ve gerçekten korkunç bir haldeydi. yerlerde yalnız şap vardı ve o da sağolsun yamuk yumuktu. Neyse böyle bir işe girince yediğimiz kazığın sonu olmayacağını ne yazık ki anladık. 

Benden size tavsiyem natamam bir eve yerleşecekseniz ya bir mimarla anlaşın veya herşeyin başında durabilecek bir yakınınız olsun. Biz ikinci şıkkı gerçekleştirdik sağolsun kayınpederim ve babam bana çok yardımcı oldular. Bizim bu evi oturuma hazır hale getirmemiz 2 ayımızı aldı, aslında daha kısa bie sürede de yapabilirdik ama ustalar sağolsun. 

Ebeveyn banyosundan başlamak istedim bu renovasyon serilerine...






Birkere benim işim aslında çoğu komşuma göre çok daha kolay oldu çünkü ne istediğimi biliyordum Münir Usta yanımdaydı. Hep duvarlarda yarıya kadar ahşap lambri, üstü duvar kağıdı veya boya istiyordum ama iyi ki bu seramikleri buldum diğer seçeneği yaptırmadım. Çünkü ahşap uygulamış olan komşularımın 1 yıl sonunda ahşapları kalktı ben sizlere hiç tavsiye etmiyorum. 




Ben bu seramikleri Rüzgarlıda buldum İspanyol bir marka ithal üründü. Renki çok açık kahverengi üst kombini ise çiçekli idi. 


Banyo dolaplarını ben çizdim Münir usta hayata geçirdi. Lavabolarımız ikeadan oldu. 





Tüm bataryalarım evin konseptine uygun olarak porselenli newarc serisinden tamamlandı. 




Herzaman ki gibi kristalli beyaz ferforjeler oldu. Avizeleri Ulustan aldım hep siyah seçenekler vardı ben  aldıklarımı beyaza boyattım. 




Diğer aksesuarlar ise English home, Madame Coco, Zara home ve Mudo Home.....
Umarım benim gibi böyle bir işin içine gireceklere fikir vermişimdir....




Bu arada mütahit değişik bir projelendirme yapmış banyoda bayağı büyük camlar var, biz bu camları buzlu cama döndürdük ve jaluzi ile kapattık. Banyoda cam olması güzelmiş başta tuhaf gelmişti ama şimdi aydınlık hoşumuza gidiyor.





 Yazıyı hazırlarken annem yanıma geldi ve aman kızım senin yıldızın düşük muhakkak maşallah iste dedi,  şimdiden gelecek olan maşallahlar için çok teşekkür ederim daha iyisi sizlerin olsun. Sevgiyle kalın arkadaşlarım....









21 yorum:

  1. Masallah harika secimleriniz var , bayildim hayirli güzel günlerde kullanmak dilegiyle ..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aygün Hanım,

    Bu sıcak Ankara gününde gözümüz gönlümüz açıldı. Ben size dedim ya yeni evi mutlaka güzel dekore etmişsinizdir diye.İşte budur. Annenizin dileğine uyarak Allah kem gözlerden korusun, düşük yıldızınızı yükseltsin ki bizde böyle güzel postlar seyredelim. Duvar fayansları, avize ve de aplikler çok hoşuma gitti. Aplikler de Ulustan mı?. Yeni evinizde ailenizle birlikte huzur ve mutluluklar içinde yaşayın. Annenize de sevgi ve hürmetler. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur Hanım
      Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim eğer bir nebze faydam olmuş fikir verebilmişsem ne mutlu bana. Apliklerde avizeler gibi Ulustan ve ben inanın çok dolaştım Ulus sitelerden daha uygun birde muhakkak pazarlık yapın. Herşey gönlünüzce olsun....

      Sil
  3. Öncelikle maşallah diyerek söze başlıyorum bu güzelliklere umarım nazar değmez çok çok beğendim banyonu emeğiniz her köşesinde hissediliyor , büyük pencereler içinde çok güzel bir çözüm bulmuşsunuz çok şık olmuş seramikler keza öyle ,diğer paylaşımlarınıda merakla bekliyorum güle güle sağlıcakla kullanmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili meltem çok teşekkürler maşallah için ayrıca çok teşekkürler. Bende çok severek kullanıyorum.

      Sil
  4. İnce zevkinizin yansıdığı muhteşem bir banyo olmuş..Huzurla yaşayın inşallah,her bir ayrıntısı öyle güzel ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenildiğini görmek ne güzel...

      Sil
  5. Aygüncüm, uğraştığınıza deymiş, banyon çok güzel olmuş:)) Nazar değmesin güzel günlerde kullanın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simincim senin gibi ince zevkli birinden bu yorumu duymak ne güzel çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. çok sevindim sessiz bir takipçiyim.rabbim evinizde eşiniz ve yavrularınızla sağlıklı ve mutlu bir ömür sürmenizi nasip etsin nazarlardan korsusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili sessiz takipçim çok ama çok teşekkür ederim bende herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim

      Sil
  7. Merhaba sizin uzun zamandır takipçinizim blog yazmayı bıraktığınızda çok üzülmüştüm neyse ki sadece uzun bir ara vermişsiniz dönmenize çok sevindim.Banyonuza bayıldım zaten zevkiniz benim için tatışılmazdı burda da yine kanıtlamışsınız herşey çok güzel iyi günlerde kullanın yalnız merak ettiğim bir şey var banyo seramiklerinin tam markasını mümkünse öğrenebilirmiyiz.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar öncelikle çooooook özür ama bloğuma çok bakamadığım için görmemişim. şimdi diyeceksiniz ki aldığı yeri söylemiyor ama gerçekten değil ithal İspanyol markası idi seramiklerim. hatta o yüzden biraz tuzluca oldu. Ama inanın adını hatırlamıyorum.

      Sil
  8. ne güzel bir ev burası...bayıldım...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, banyonuza bayildim! Ben de tam da boyle bir sey bakiyordum rica etsem duvar ve yer fayanslarinizin markasini yazabilir misiniz ben de ankaradayim insAllah bulabilirim. Simdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba mailiniz şimdi gördüm. Biraz önce diğer arkadaşa da aynı cevabı vermek durumunda kaldım ama gerçekten adını bilmiyorum yalnızca ispanya markalı rüzgarlıdan almış olduğum bir modeldi. Şimdiden kolay gelsin çalışmalarınızda ....

      Sil
    2. öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim :) haftasonu fayans araştırması sırasında sizinkini de buldum, belki merak eden olursa diye buraya yazayım faydalansınlar ;) brn seramik diye bir yerde var arkadaşlar, markası da decovit. fiyatı da şubat 2015 itibari ile 80 civarı metrekaresi. Doğrusu bana biraz fazla geldiği için vazgeçtim ama başka desenleri de var çok da güzel. Bir de muadili sayılabilcek ege seramik tiffany modeli var, düşünenlere. Onun fiyatı 27 lira civarında. Herkese sevgiler...

      Sil
  10. Bir de siz nerede oturmaktasınız ? Banyo mobilyası için ustanız ile görüşmekte isterim. Ay çok sevdim banyonuzu ve evinizi :) Maşallah güzel sağlıklı günlerde yaşayın inşallah.

    YanıtlaSil
  11. Bir önce ki yorumum sanırım yazamamışım. Bu şekilde bir banyo toplamda ne kadara mal oldu? Biz de bir eve niyetliyiz, banyo komple tadilat olacak. Bu tarz birşey istiyorum ancak fiyat kaça olur bilemiyorum ve her banyo tadilatı yapan bu tarzı bilmiyor maliyette çıkarılamıyor.

    YanıtlaSil


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones