Bu gün benim bücürün 46. günü. İdil Elam 26 mayısta gece yarısı saat 4 ' te acil doğdu.
Halbuki biz onu sabah saatlerinde bekliyorduk ama Elam aceleci oldu. Sevgili dostlarım ve aynı zamanda anestezistlerim Tülay' la Sinem'i ve doktorum Özgür Dereni gecenin bir yarısı toparladık ve sağsalimen bebişi kucağımıza aldık.
Kırmızı gözlüklü hatun arkadaşım can dostum Tülay. Sinem ile Tülay vasıtasıyla tanıştım. Süper anestezistler iyiki varsınız...
Tüm Kavaklıdere Bayındır Hastanesi ekibi kendimi hastadan ziyade evimdeymisim gibi hissetmemi sağladılar, herkese birkere daha çok teşekkür ederim.
Bu fotoğrafa bakınca ne kadar kilo aldığımı ve ödemli olduğumu bir kez daha fark ettim.
Hastane ekibi sayesinde ilk günler birşey anlamadık hatta aman ne güzel falan derken şimdi işler değişti. Kızımız acaip gazlı bir bebek oldu çıktı geceler azap gibi geçmeye başladı. Değişik ilaçlar yöntemler kullanmaya başladık ama anladım ki nafile biz bu illeti söylenen en az 3 ay çekeceğiz. Tabii kızı kucağa alıp saatlerce ev içinde dolaştırmaktan tam bir kucak bebeği oldu kucağımda uyuyan bebek yerine koyduğumda gözlerini faltaşı gibi açıyor. Yine de sağlıklı olduğunu bilip şükrediyorum.
Yakışıklı prensim kardeşini çok seviyor ama her onun yaşında çocuğun vereceği reaksiyon gibi biraz biraz kıskanıyor.
Bütün bu minikle uğrasılar dışında napıyorum dersek boş kaldıkça kanaviçe yapmaya devam bana moral veriyor ama son günlerde gözlerimi uykusuzluktan açmakta zorluk çektiğim için işler zorlaştı. Ama biliyorum bu günler geçici Allah daha kötü nedenler vermesin.
Bu arada sevgili Fatma Abla izlediğim siteleri takip ettiklerimin arasına eklememi söylemiştin bak hocamın sözünü nasıl dinliyorum hemen ekledim umarım hoşuna gitmişlerdir.
Gelen giden sevgili dostlar için farklı tarifler deniyorum. Olabildiğince yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. En son Beyaz fırından yeni çıkmış kurabiyeler ve Sayın Jale Balcı'nın kitabını aldım. Her ikiside süper, tüm tarifler yapılabilir ölçüler anlaşılabilir olarak verilmiş. Şiddetle tavsiye ederim.
Elmalı Mini Bar
Malzemeler;
Hamuru için oda ısısında tereyağ 300 gr ( 1+ 1/ 3 su bardağı)
pudra şekeri 200 gr ( 1+ 2 /3 su bardağı)
vanilya 1 çay kaşığı
tuz 1/ 2 çay kaşığı
yumurta 2 adet
yumurta akı 1 adet
Toz badem 100 gr ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
Un 500 gr ( 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
File badem 200 gr ( 2 + 1 /3 su bardağı)
İç Malzemesi Elma 4 adet
Ceviz 150 gr ( 2 +1 /3 su bardağı)
Kuru üzüm 1 çay bardağı
Toz şeker 180 gr ( 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik)
Tereyağ ve pudra şekeri derin bir kapta karıştırdıktan sonra vanilya ( ben hazır poşetlerden 1 adet kullandım) tuz ve yumurtayı ilave edip iyice karıştırın. Toz badem ve unu ekleyip yoğurun. Şimdi tarifte böyle diyor ama bende toz badem olmadığı için unu 100 gr daha fazla koydum buna rağmen hamur tam kıvamına gelmedi böyle durumlarda nişasta azar azar eklemeniz lazım çünkü çok un eklerseniz hamurunuz bozulur efendim bende bu ipucunu gittiğim derslerden aldım. Sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüp strç filme sarıp buzdolabına koyun sertleşsin. 1 saat yeterli bir süre.
Bu arada harcı hazırlamak için elmaları rendeleyin ve diğer harç malzemeleriyle birlikte pişirin. Ben pişirdikten sonra elmayla tarçını çok sevdiğim için tepeleme 1 tatlı kaşığı tarçın ekledim.
Fırınımızı 165 dereceye ayarlayıp önceden ısınmasını sağladıktan sonra 20 x 20 cm boyutlarında kaba uygun olacak şekilde 1 cm kalınlığında merdane ile açın. Ben borcamların küçük kare olanlarından kullandım ama bence daha büyük bir kapta olabilir örneğin 25 x 25 cm. Bu arada elimde cetvel boyutları gerçekten ölçtüm görmeliydiniz çok komikti.
Borcamın altına hamuru yayıp üzerine çeşitli yerlere çatal batırın böylece hamur kabarmayacak. Tarifte 10 dak pişirin diyor ama ben baktım çok hamurdu bende hemen hemen 20 dak pişirdim. Sonra kalıbı dışarı çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine harcı yayın ve diğer dolapta ki hamuru merdane ile açarak harcın üzerine yerleştirin. En üste yumurta beyazını sürüp file bademleri serpin ve fırına verin. Yine tarifte 20-25 dak diyor ama ben hemen hemen 40 dak pişirdim. En son servis etmeden önce pudra şekeri serpin. Sonuç mükemmel, kokusu harika vanilya, pudra şekeri, tarçın kokusu tüm mutfağı kaplıyor. Ama biraz vakit istiyor bebekle birlikte yapmak zor. Deneyecek tüm dostlara afiyet olsun....
maşallah maşallah, ikisine de kocaman maşallah.
YanıtlaSilTesekkur ederim iyi dileklerin icin simdi lolipu sen yarin atolyeye gidersin degil mi...
YanıtlaSilaklınız kalacak biliyorum ama evet:)))
YanıtlaSilBelli mi olur bir baskin yapip hem sizinle tanisabilir hemde soyle bir cayinizi icebilirim...
YanıtlaSilaaa ne güzel olur. Yarın hemen bütün gün atölyede olacağım. Bir baskın yaparsanız çok sevinirim:))
YanıtlaSilHoşgeldin Ela:) Uzuun, sağlıklı, mutlu bir ömrün olsun:) Size de çok geçmiş olsun! Bu zamanda tarifler de deniyorsunuz bravo size:)
YanıtlaSilHoşgelmiş Ela'cık, kolaylıklar diliyorum size, sağlıkları daim olsun, sevgiler :)
YanıtlaSilAhu
Şansı da kendi gibi güzel olsun ELA BEBİŞİN. sevgiler..ben de bu ara uğrayacaktım atölyeye keşke denk gelsek...
YanıtlaSilsağlıkla büyüsün ela bebecik, ömrü uzun olsun.
YanıtlaSilbu arada posttaki tarihte bi hata var sanırım... doğum ayı mayıs değil, nisan olmalıydı di mi?
YanıtlaSilAbisiyle fotoğrafları nasıl güzel..sağlıkla büüyüsün:) maşallah ela'ya..
YanıtlaSilhayırlı olsun bebeğiniz..maşallah çocuklarınıza ve size..yinede boş durmuyorsunuz..
YanıtlaSilKizinizla ve ailenizle birlikte saglikli, guzel bir omur diliyorum, masallah cok seker bir bebek..sevgiler,
YanıtlaSilMaşallah, ikisi beraber çok şeker görünüyorlar, ikisini de Allah bağışlasın :)
YanıtlaSilHerkese o cok guzel dilekleri icin cok ama cok tesekkur ederim ellerinize saglik....
YanıtlaSilIkisi boyle fotograflarda cok guzel ama siz birde yanyana goorun oglanin bir bogarcasina sevmesi var akliniz durur. Ama oda kiza alismak zorunda gorecegiz...
Aygün kızın çok tatlı kırkbir kere maşallah.
YanıtlaSilBu arada blog açtım.A houseful of happiness.blogspot.com
Etaminlerimi seveceğini düşünüyorum.
Önerilerini bekliyorum.hepinizi çok çok öptüm.