9 Mayıs 2010 Pazar

WELCOME TO MY GARDEN...


Herkese merhabalar, Evime hoşgeldiniz sizi dış kapımda karşılamak isterim. Yukarıdaki tabloda dekopaj, yağlı boya eskitme ve üç boyutlu görüntüyü verebilmek için resimlerin birebir ahşap modellerini kullandım. (Resim ahşap üzerine konuyor kalemle çiziliyor ve ardından tel dekopaj testeresi ile model kesilip çıkartılıyor.)

Diğer dua tablosu Ece' nin klasiklerinden birisi, herhalde atölyeye ilk başladığımda yapmış olduğum ilk eserlerimden birisi.

Duaların altında köşede sincabım ve kablumbağam sizleri karşılıyor. Ayaklı saksım da ise papatyalarım sarmaşıklarım yeralmakta.

Gerçekten çok sevimliler değil mi?

Dış kapımın iki yanında küpe çiçeklerim yer almakta. Efendim küpe çiçeği çok güneş sevmezmiş ama aydınlık yerde bakılmalıymış aklınızda olsun.

Bu resimde çok net çıkmamış ama pembe ve mor renklerde ....

Bu çiçeğim ise koyu ve açık pembe kombinlerde.


Diğer tarafta yıldız çiçekleri ve farklı sarmaşık çiçeklerim kardeş kardeş yaşamaktalar.
Sabah işe giderken hepsine günaydın demek şöyle bir ellemek sevmek ömre bedel...




Şimdi mutfağıma şöyle alayım sizi, tezgahımın üstünde fesleğenim, nanem ve kekiğimin güzel kokularıyla balkona geçelim.


Balkonumun dışında sardunyalarım salınıyor, kırmızı, beyaz va alacalı kırmızı.



Bu resimde ki dolap koyu kahverengi bir ecza dolabıydı ancak kapaklarını çıkarıp beyaza boyayınca dekoratif bir raf oldu. Kuş evleri hastalığım üsttekini paşabahçeden altta ki kuş evini ise tepe home' dan almıştım.



Bu beyaz rafı Ece'den alınmıştım ve ne tesadüf ki beyaza boyamıştım. Diğerleri el emeği göz nuru çalışmalar (deli kızın çeyizi).


İşte güzel bahçem, eşim ve ben hiç üşenmeden çocuğumuza bakarmışız gibi çiçeklerimizi kolluyoruz. Raf sistemi ikea'dan.

Yukardan aşşağıya çuha çiçekleri...

Begonyalar ama kırmızı olanları....

Bu arada saksılarımın ilk hali değişik bir kremdi ancak önce primerlenip sonra beyaza boyandı ve ardından değişik bahçe resimleriyle dekopaj çalışıldı. Nasıl olmuşlar?



Bu grupta ise reyhan, nane, fesleğen bulunmakta. Reyhanlar sararmış kurumuş zannetmeyin aslı budur efendim.



Diğer sarı ve turuncu begonyalarım

Kuzucuklarım nasıllar ben bayılıyorum

Nane ve lavanta


Bu gruptakiler yer örtücüler olarak adlandırılıyor ama inanın tek tek adlarını bende bilmiyorum.







Ve işte huzurlarınızda kırmızı kokulu kadife gülüm sarmaşıklar eşliğinde


Bu arada saksının ilk hali , tahmin edersiniz fazla renkli objelerden hoşlanmadığım için bu saksıda benim gazabıma uğradı. Önce primerlendi ardından boyanıp verniklendi.

Ne iyi ettiniz geldiniz çay kahve ne içersiniz ? Bu arada çiçeklerime maşallah demeyi unutmazsınız değil mi biliyorum nazarınız değmez ama ne olur ne olmaz.
Sevgiyle hoşçakalın.

22 yorum:

  1. Sooo beautiful! çiçeklerin hepsi çok güzel!bu eve orkide de yakışır bence:)

    YanıtlaSil
  2. ohhh sabah sabah içim açıldı. O balkonda çay kahve içmek, o kapıdan çıkıp işe gitmek ne kadar keyiflidir. Yaptıklarınızın, düzenlediklerinizin hepsinin ince bir zevke ait olduğu belli.

    YanıtlaSil
  3. lolipu çok tatlısın bende seni takip ediyorum bende senin ince zevkini çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah efendim Maşallah, içimiz açıldı ruhumuz açıldı, bir apartman dairesini kır evine döndürmedeki başarınıza hayranım, süpersiniz :)

    YanıtlaSil
  5. Maşallah çiçekler gerçekten çok güzel, ayrıca çiçeklerim bakımıda ayrı bir meziyettir ,unutmadan sularını vermek,sevgi göstermek tebrik ederim :)
    Yaptıklarınızın hepsi çok güzel ellerinize sağlık, balkon bir harika zaten...

    YanıtlaSil
  6. ahh ne cici her biri, insanın içi açılır , maşallah çiçeklerine :))

    YanıtlaSil
  7. sevgili lavanta bahçesi, çiğdem ve burcu nazik yorumlarınıza çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Bu ne güzellik ya bayıldım doğrusu,az önce bende gezdim balkonbahçeni,çiçeklerine merhaba dedim tek tek sevdim onları ama yüz buruşturdular bana güzelim kocaman bir bahçen var ekmiyorsun bizden dediler çok üzüldüm off ya dedim siz üzülmeyin benim evde iki tane çiçek canavarı var''anne bak senin için çiçek kopardım''diye diye bahçede çiçek komadılar,onlar biraz daha büyüsün sizinle donatacağım heryanımı tıpkı burası gibi ama ozamana kadar uğrarım buralara size selam veririm,siz hiiiiç merak etmeyin...
    Tebrik ediyorum,bunca işin gücün içerisinde bu ne üretkenlik..
    Maaşallah doğrusu...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Evcilik cok tesekkur ederim cok tatlisin keske benimde bahceli bir evim olsaydi umarim olur bu arada. Anladigim kadarila bebekler daha cok kucukler benim oglumda 6 yasinda onunla birlikte ekiyoruz onlarin ne kadar korunmaya ve sevgiye ihtiyaclari oldugunu anlatiyorum pek dokunmuyor. Ama bu gun isten geldim seninki benim sarmasiklardan koparip kusuna yedirmeye calisiyor gorulmeye degerdi.

    YanıtlaSil
  10. Evcilik cok tesekkur ederim cok tatlisin keske benimde bahceli bir evim olsaydi umarim olur bu arada. Anladigim kadarila bebekler daha cok kucukler benim oglumda 6 yasinda onunla birlikte ekiyoruz onlarin ne kadar korunmaya ve sevgiye ihtiyaclari oldugunu anlatiyorum pek dokunmuyor. Ama bu gun isten geldim seninki benim sarmasiklardan koparip kusuna yedirmeye calisiyor gorulmeye degerdi.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Eğer kabul ederseniz size ödülüm var http://lolipu.blogspot.com/2010/05/en-tatlsndan-bir-odul.html

    YanıtlaSil
  13. Sevgili my city cottage seni bu tatli ayicikla odullendiriyorum.. sevgiler..
    http://akitchenwitch.blogspot.com/2010/05/benimde-artik-bi-odulum-var.html

    YanıtlaSil
  14. merhaba, sitenizi daha yeni keşfettim "Kitchen Witch " sayesinde iç açıçı ve hoş bir blog sizi takip edecem yaptığınız ürünlerde harika bende sizi beklerim siteme.

    SEVGİLERİMLE
    BEYAZKKELEBEK

    YanıtlaSil
  15. sitenizi begenerek takip ediyorum,eviniz çok güzel her köşesinde büyük emekler var keşke sizi yakından tanımış olsaydım benim evim içinde fikirler verseydiniz evimde maddi imkansızlıktan dolayı yenilik yapamıyorum sizin sitenize bakarak kendimi avutuyorum kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
  16. Ah yazık benim çiçeklerime.Zavallılar sizinkileri görseler çok kıskanırlar kesin.Onlar ne güzel saksılar öyle.Çok zevkli,çok şık.

    YanıtlaSil
  17. Zevk düş gücü ve emekle birleşince bahaneleriyle engellenemiyormuş demek ki...Tüm ürünlerinizi tek tek keyifle inceledim ama en çok kuş evlerinize imrendim.Biz de eşimle bahçede kuş evimiz olsun istiyoruz ama iki avcı kediyle yaşadığımız için bu mümkün değil.Tekrar sizi kutluyorum size konuk olmak çok güzeldi,umarım siz de beni ziyaret edrsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,
    sizin için dekoratif bir ödülüm var,uğrarsanız sevinirim...
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  19. merhabalar,
    bloğunuzu Ece Aymer'in sayfasından buldum
    siz de onun kadar çok ince zevklisiniz
    çok güzeller yaptıklarınız,
    ellerinize sağlık
    bana da buyrun,beklerim
    bloğuma şeref verirsiniz:)))))
    mutlu kalın

    YanıtlaSil
  20. önce Maşallah,
    çok zevklisiniz ....
    Ama ben sizden yaklaşık 1 aydır yeni post bekliyorum ,sevgiler

    YanıtlaSil
  21. harikasınız,ince zevkinizi çok güzel yansıtmışsınız sizi izlemekten büyük keyif alıyorum. Çiçeklere bayıldım,kahvemi yudumlarken zevkle izledim kokularını içime çektim.
    sevgiler nestug

    YanıtlaSil
  22. çuha çiçeklerini hiç görmemiştim ama regl öncesi sendromunun tedavisinde kullanıldığını biliyordum hatta 3 ay gnc den alıp kullanmıştım sizin sitenizde kısmetmiş görmek :) sevgiler

    YanıtlaSil


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones