4 Temmuz 2009 Cumartesi

Antika Pazarı



Yarın 5 temmuz pazar sizi bilmem ama ben her ayın ilk pazar gününü iple çekiyorum. Neden diye sorarsanız Ankara 'da her ayın ilk pazarı gününde Yukarı Ayrancı pazar merkezinde antika ve organik ürünler satılmakta.
Her pazara muhakkak tam kadro gidiyoruz ve gramafonlardan yükselen eski müzikler eşliğinde standları geziyoruz. Bazen uzun zamandır karşılaşmadığımız dostlarımızı görüyoruz. Yorulunca oturup biraz soluklanıp gözleme ve mis gibi demli çayın tadını çıkartıyoruz. Ve genelde muhakkak ufak tefek birşeyler alıp eve dönüyoruz.
Bazen satılan eşyaları görünce hüzünleniyoruz. Köşeleri kıvrılmış rengi solmuş bir aile fotoğrafı bir diploma veya ince ince işlenmiş bir kanaviçe örtü. Yaşanmış olayları insanları anımsatıyor tüm bu parçalar kimbilir ne kadar güzel bir günde bu fotoğraf çekilmişti veya bu diplomayı almak için ne kadar uğraşılmıştı belki de genç bir kız nişan bohçası için yapmıştı o kanaviçe örtüyü diye düşünüyoruz.

Sözün kısası size de tavsiye ederim...

6 yorum:

  1. Ece hanim sayesinde bende blogunuzun misafirleri arasinda yer almaya basladim. Ankarada kurulan ayranci pazarini eski gunlerimden iyi hatirliyorum. Ama gozlemecideki molanizin resimlerinide paylassaydiniz keske bizimle. Insan gurbetteyken memleketinden ozledigi seyleri resimlerde dahi olsa gormek istiyor..
    Avustralyadan Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim. Bende sizi ecenin sitesinden tatli yorumlarinizdan ismen taniyorum. Siz dedikten sonra fotograf arsivime baktim ama soyle guzel bir gozlemeli fotograf bulamadim ama birdaha ki ay soz size ozel gozlemeli bir fotograf cekecegim.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur Ederim.. SAbirsizlikla bekliyorum yeni konulari, yeni resimleri..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aygun hanim
    Gun boyu bloglar arasi gezinirken sizin eskiden 10marifete eklediginiz birkac yaziyi ve resmi buldum. Eski blogunuza ulasmak istedim ama ulasamadim. mybadem artik calismiyormu acaba. Eski kayitlarinizi nasil okuyabiliriz ?

    YanıtlaSil
  5. merhaba Aygün hanım,yeni yazılarınızı dört gözle bekliyorum.yaptıklarınıza bayıldım..
    selamlar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Kitchen witch inan bende cok ugrastim ama nerde hata yapiyorsam birturlu eski blogu acamadim. Ama zaman icinde goreceksin bu yeni blogda da tum yaptiklarimin fotograflarini verecegim.

    YanıtlaSil


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones