14 Ağustos 2011 Pazar

Seni bir yakalarsam Virus



Aşkım birtanem Kerem` im geçen pazar ateşlendi. Ama hiç böyle bir ateşlenme görmemiştim. Oğlan atlıyor zıplıyor ben şöyle tesadüfen bir dokundum ki yanıyor hemen ölçtüm 38, 2, ateş düşürücü verdim şöyle genel bir muayene yaptık birsey yok, babamız boğaza kulağa baktı birşey yok. Ama ateşi kesinlikle düşmüyor. Yusuf aldı oğlanı acile gitti. Velhasıl orda ki doktor arkadaşda muayene etmiş birşey yok bu aralar böyle ateşli bir viral enfeksiyon var kendiliğinden geçiyor geçmezse getirin demiş. Bizimkiler Edi Büdü misali eve döndüler. Ama bizim ateş bir hafta boyunca 38 civarı seyretti ardından perşembe günü sabah kalktı anne benim boynum çok ağrıyor deyince tamam dedim çocuk menenjit biz atladık hemen hastaneye koştuk Allah `a şükür bir şey yok tüm tetkikler normal ama boyun USG sinde lenf bezeleri şişmiş bu enfeksyonu gösterir. Tabi bu arada benim meleğimin en büyük korkusu kan aldırmaktır ona bile ses çıkartmıyordu zavalli. Neyse cumartesi kalktım baktım ateşi 39,5 olunca artık aklıma türlü türlü senaryolar geldi yine hastane ve sonuçta bu ateşimizi yükselten pis mikrobu bulduk. Ebstein Barr virusu halk arasında öpücük hastalığı denir. Ona yakalanmış yakışıklım. Şimdi ufaklığa da geçebilir diye onu dedesine gönderdik aklım orda ama biliyorum 10 güne kadar iyileşecek. Rahat bir nefes aldık. Çocuğun mu var derdin var diyen sevgili atalarımız çok doğru demişler. Neyse buna da çok şükür.

13 yorum:

  1. Cindoruk Kuşum geçmiş olsun.İnsanın evladı hasta olduğunda tadı kaçıyor.Lolipu'nun oğlu da ufak bir kaza geçirmiş.Ona da yazdım.Nazar var nazar.Nazar duası okut.Öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Dolunayim cok tesekkur ederim dedigin gibi nazar degdi galiba blog yazini okudum sana imrendim ah bizde o gunleri gorecekmiyiz... lolipuya bende not biraktim gercekten cocuklar sikintida olunca insan hayattan zevk almiyor.

    YanıtlaSil
  3. Aygüncüğüm çok geçmiş olsun. Aklıma benim oğlan büyürken ateşlenmeleri geldi,offf ! ne kadar zordur. Hepinize geçmiş olsun !

    YanıtlaSil
  4. sevgili colette gercekten cok zor ama biliyorsun ki birgun gelecek ve buyuyecekler. Size imreniyorum Allah banada umarim sizler gibi onlarin guzel gunlerini gostermeyi nasip eyler.

    YanıtlaSil
  5. Aman aman çok büyük geçmiş olsun bir an önce iyileşsin yakışıklı

    YanıtlaSil
  6. Tesekkur ederiz Ahu teyzesi insallah...

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun..
    herhalde ben oğlumu o kadar yüksek derece ateşle bulsam oturur ağlardım panikten doktora götürmek aklıma bile gelmezdi...
    tekrar çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  8. Darlacim gercekten insan bir tuhaf oluyor ki ben bide bu isin icinde olmama rağmen çok teşekkür ederim iyi dileklerin için

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun,gecenlerde benim yiğende böyle ateşlendi birşey bulamadılar belkide oda böyle bir virüstü .

    YanıtlaSil
  10. Sevgili otuzundan sonra bu arada blog adına bayıldım tam bana göre çok teşekkür ederim iyi dileklerine belkide yeğeninin de enfeksiyonu bizimkindendir ama o zaman dikkatli olmak lazım çok bulaşıcıdır.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Aygün Hanım , bloğunuzla 1 saat önce tanıştım . Çok güzel dekorasyonlar ve çarpı işleri yapmışsınız ellerine sağlık . Bu arada doktor olduğunuzuda okudum ben de laborantım , aynı hobilerden hoşlanmamız ise çok hoş .
    Benim oğlumda temmuz sonu ateşlendi , aynı sizinki gibi hiç birşeyi yokken 38.5 ateşle havale geçirdi. Çarşamba günü kontrol amaçlı EEG çekimi yatıracağız.
    İnşallah bundan sonra daha sık görüşürüz . Sağlıklı ve mutlu haftalar ...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili muhteremcigim

    çok gecmis olsun ufakliga üzüldüm ama hiç korkma ateşe bağlı konvulsiyonda birsey olmaz üstelik tek sefer bence gercekten tam kontrol amaçlı sanırım uykuda eeg cektireceksin. Nerde cektireceksin bende görüşmek isterim gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  13. öncelikle teşekkür ederim . EEG çekimi Adana'da yapılacak , bende birşey çıkmayacak diye düşünüyorum ama ilerde keşke yaptırsaydım dememek için yaptıralım dedik. Hani 38.5 ile ve ortada viral ya da bakteriyal bir hastalık yokken havale olması bizi düşündürdü.
    Bu arada ben Mardin /Dargeçit'te lab. Eşim elazığda asker :( oğlum 3 aydır Adana'da babaannede :( bende bugün son nöbetimi tutup sabah Adana'ya gidiyorum . Bayram dönüşü oğlumuda getireceğim :))

    YanıtlaSil


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones