20 Ağustos 2011 Cumartesi

Mavi beyaz bir kütüphane

Bu gün blog sayfama Eskişehir`den anneciğimin dizlerinin tam anlamıyla dibinden yazıyorum. Anne evinde olmak ne güzel ama aynı zamanda oldukça tuhaf kendini biraz biraz yabancı hissetmeye başlıyorsun. Örneğin sabah çay demlemek için bayağı bir yerini aradım.

Malum benim doğum iznimin sonuna geldim bayram dönüşü işe başlamak durumundayım birdaha böyle bir fırsat yakalamayacağımı düşünerek baba evine son dakika koştum. Allah tan hızlı tren var yoksa çocuklarla yolculuk gerçekten zor.

Hafta sonu mail adresime bir mesaj geldi çok teşekkür ederim sevgili Zahide, ama inan ki ben öyle insan üstü bir varlık değilim yalnızca zamanımı yıllar içerisinde programlamayı çok iyi öğrendim. Çok tatlısın güzel sözlerine çok teşekkür ederim beni utandırdın. Bu yazım senin için kütüphanemi görmek istemişsin.

Aslında 7 yıl önce evimize ilk taşındığımızda bu kütüphaneyi şimdi ki Ela nın odasına yaptırmıştık. Ve evet o zamanlar zevkim çok farklıydı şimdi olsa eminim çok farklı birşey yaptırırdım. Herneyse kızın odası yapınca kütüphaneyi bölmek durumunda kaldık bir parçasını ayrı koyduk.

Odamızda mavi beyaz hakimiyeti var. Ben kareli kumaşları kombinlemeyi çok seviyorum. Düz renkleriyle kullanınca ferah bir görünüm oluyor.



Kütüphanemizin üstünden Orhan Veli odaya kuşbakışı bakıyor vakit bulursam onuda beyaza boyayacağım...

Benim ders kitaplarım...


Bunlar da benim hobi kitaplarım....

Kanaviçe dergilerim burada yalnızca susannalar var arkası da dolu.

Bir sürü dekorasyon dergileri artık koyacak yer yok...

Eşimle film izlemeyi çok severdik ama ne zamandır hiç şöyle birlikte film izlediğimizi hatırlamıyorum. Birimiz kıza diğerimiz oğlana bakarken birde bakmışız gün bitmiş.


Kitap okumayı çok seviyoruz özellikle eşim tam bir kitap kurdudur. İki dakika boş vakti olsa hemen kitabını not defterini eline alır. Daha ben hiç maç veya bir dizi izlediğini görmedim şükürler olsun. Kendisine yıllık okunması gereken kitaplar listesi çıkartır onları okur özetlerini çıkarır. Beğendiği bölümleri kayıt eder yazarın ayrı kitap çevimeninin ayrı ayrı edebi kimliğini belirler....


Beyaz eskitme çalışma masamız kulpları zara home, gece lambası Laura Ashley



Duvar saatimiz mudo home`dan almıştım bir kaç yıl önce...

Aslında bu kanape yataş`tan alınmıştı ben kumaşını değiştirince oldukça farklı oldu.

Kütüphanede geçenlerde elime gelince öyle koymuştum onuda paylaşmadan edemedim. Kız kardeşim Nevbahar, oğluş ve bendeniz iki yıl önce boğaz turunda....Yıllar çok çabuk akıp geçiyor.

Sevgili Zahide`ciğim umarım beğenmişsindir ve beklediğin gibi mi bilmiyorum. Haftasonumun iyi geçmesine neden olan o içten sıcacık mailine bir kere daha teşekkür ederim (Bu arada laf aramızda bende hafta sonu çalışmaktan nefret ediyorum).
Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle tüm blog dostlarıma...

18 yorum:

  1. Harika olmuş, ben de bu aralar maviye, beyaza taktım, hatta salondaki herşeyi atıp, beyaz bir sayfa açmayı planlıyorum şu aralar :) Bana çok güüzel fikirler verdi fotoğrafların, bitince paylaşırım, umarım sen de benimkini beğenirsin.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ne demek beklediğin gibi mi oldu ne demek
    bayıldım bayıldım
    yine bir sürü şey yapmışsın..
    odanın beyaz olacağını tahmin etmiştim ama mavi süpriz oldu,süper oldu...
    Çalışma masana ve avizene de ayrıca bayıldım!!!
    Teşekküre hiç gerek yok sadece içimden gelenleri yazdım!!
    Sana iyi tatiller
    Sevgilerimle
    kalp kalp kalp

    YanıtlaSil
  3. Elıft cok tesekkür ederim fikir verebildiğim için sevindim.

    Darla çok teşekkür ederim çok ama çok tatlısın bu arada avizeyi ben boyamıştım :) icinden gecenleri seviyorum kalp kalp kalp

    YanıtlaSil
  4. Aygüncüğüm,İyice dinlen ve dönüşte ful enerji başla.Odanı geleyim de talan edeyim.Etamin dergilerini,hobi kitaplarını vs.Öpüyorum kuşum.

    YanıtlaSil
  5. Dolunayım basimin üstünde yerin var dortgozle seni bekliyorum kahvelerimizi alalım pastamızı alalım dergileri etrafımıza yayalım yeni projeler gelistirip baslayalim düşününce bile heyecanlandim dortgozle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çalışma odan da evinin her köşesi, her detayı gibi zevkle incelikle döşenmiş,mutlu ve keyifli günlerinize tanıklık etsin ! Anneciğinin dizinin dibinde ,işe başlamadan önceki boş saatlerinin tadını doya doya çıkarman dileğiyle tüm ailenin bayramını kutlarım sevgili kardeşim !

    YanıtlaSil
  7. Sevgili colette çok teşekkür ederim evet anne evi gibisi yok Bende senin ve sevgili ailenin bayramı'nı kutlarım bu arada vişne marmelati yaptım çok güzel oldu duyurulur.

    YanıtlaSil
  8. Süpersin Aygün,ben annemi görüp de tarifi alıncaya kadar sen yaptın bile :) Tarifini paylaşırsın umarım :)

    YanıtlaSil
  9. gerçekten sizi tebrik etmek istiyorum ben blogda bir doktorla karşılaşınca helede böylesine zevkli bir doktorla çok şaşırdım abim de anestezi uzmanı ve eşi dahiliyeci doktorların hayatının nasıl olduğunu çok yakınen biliyorum ve hatta onlara biraz feyz olsun diye sizden de bahsettim maşallah diyorum mutluluk huzur ve sağlık içinde oturmanız dileklerimle sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Thank you so much for visiting my blog and for your lovely words!!! your house is so pretty!!! I love all the details, congraturations and a big hug

    federica

    YanıtlaSil
  11. aygüncüm evinin her bölümü gibi burası da çook hoş ve ferah...fikir projelerinin düşüncesine katılıyorum,tanıdığım çoğu dr un evi çoook dağınık,çalışma koşullarından mı yoksa tembelliklerinden mi bilinmez :))) bu konuda seni tebrik ediyorum,Allah kızına da uzuuun ömürler versin inşallah...anneciğine de selamlar...

    YanıtlaSil
  12. Dear federıca thanks to your lovely comments.

    Sevgılı Fates duzenın meslekle ilgili olduğunu düşünmüyorum anne evinde ne görürsek biz hanımlar kendi evimizde de onu uyguluyruz bence, sen ne düşünüyorsun? iltifatlarin beni utandirdi cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  13. canım fikirlerine katılıyorum kesinlikle ama her anlamda olduğu gibi burada da istisnalar var işte,biliyorsun,iltifat değil bu arada,gerçekler...bu sebepten bloğunun sıkı takipçisiyim,takdirlerin hepsi san olsun canıım benim...

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olmuş!! birbiriyle uyumlu eşyaları bir araya koyunca güzel bir dekorasyon elde edilebilir ama onların birçoğunda orada yaşayan insanlardan iz yoktur.. sahibini yansıtan, içinde yaşayanlarla ilgili ipuçları veren, hikayeler çıkartılan evleri- ortamları çok seviyorum... sizin eviniz de öyle...

    YanıtlaSil
  15. çalışma masası ve duvar saatine hayran kaldım :) koltuk da muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  16. Aygün ses ver.Keyifler iyi mi? Özletme kendini.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Muhteşem çok huzur verici,iyiki buldum bloğunuzu,bende dekorla ilgili herşeye bayılırım.Sevgiler Mutlu Haftasonları.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba

    Çok zevkle döşenmiş bir oda bayıldım gerçekten, ellerinize kollarına sağlık :)

    Bir konuda bilginize ihtiyacım var. Mobilya boyama ve cila işlemlerinizi nasıl yaptınız hangi marka kullandınız ve nereden aldınız bana bu konuda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

    teşekkürler :)

    Sema Oynak

    YanıtlaSil


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones